​Bilferie I BALTIKUM

Kør om bord på færgen, parker bilen, og lad ferien til de baltiske lande starte. Når du sejler med færgen fra enten Kiel i Tyskland eller Karlshamn i Sverige til Klaipeda i Litauen, kan du slappe af og nyde sejlturen, inden du ankommer udhvilet til Klaipeda i Litauen - klar til at køre ud og opleve Baltikum.

Fordele ved at tage på bilferie i Baltikum med DFDS
  • Den nemmeste vej til Baltikum, når bilen er med
  • En aften med afslapning og underholdning om bord
  • Billige priser på mad og drikke om bord og i Litauen
  • Spar benzin, og undgå langvarig motorvejskørsel

​*Ved bestilling online tilføjes et bookingtillæg på DKK 75,- pr. samlet bestilling. Ved ny bestilling på telefon eller personlig henvendelse i terminalen tilføjes et servicetillæg på DKK 150,- pr. bestilling. Rejsebetingelser.


Det Kuriske Næs - LitauenVærd at vide for bilister

De baltiske lande kræver, at du fremviser din originale registreringsattest (ikke en kopi) og et forsikringsdokument (det originale grønne kort). Hvis ikke du har disse dokumenter med dig på rejsen, kan du blive nægtet adgang. Du kan anvende dit danske kørekort i hele Baltikum (Estland, Letland og Litauen). Orienter dig i hastighedsgrænserne lokalt.

Alle større veje i de baltiske lande er asfalterede og generelt i fin stand. Nogle veje kan have mange lapninger og huller, og mindre veje ryddes ikke altid for sne i vinterhalvåret. Promillegrænsen i Litauen er 0,4, eller 0,0 hvis du har haft kørekort under 2 år. I Letland er promillegrænsen henholdsvis 0,5 og 0,2. I Estland er grænsen 0,2 promille for alle.

Læs mere om Litauen

Slap af i baren på vej til LitauenOM bord

Færgerne på ruten Kiel-Klaipeda og Karlshsmn-Klaipeda har to restauranter; en buffetrestaurant og en a la carte restaurant. I buffetrestauranten får du middagsbuffet med varme retter. Det er også her, morgenmaden serveres. I a la carte restauranten vælger du frit ud fra det spændende menukort med de attraktive priser.

Begge færger har forskellige kahytter. I alle kahytterne er der eget bad og toilet. Vælg mellem en standardkahyt med eller uden vindue. Du kan også vælge en mere luksuriøs kahyt på rejsen. Commodore Class-kahytter har havudsigt, tv og dobbeltseng eller enkelte senge. Når du rejser på Commodore Class, er morgenbuffeten inkluderet i rejsens pris.

Seværdigheder i Baltikum

I ankomstbyen Klaipeda indbyder den charmerende gamle bydel til en gåtur. To af de smukkeste destinationer i Litauen venter i umiddelbar nærhed: badebyen Palanga, som er hjemsted for det største ravmuseum i verden, såvel som Curonian Spit - den kuriske tange, som bør være obligatorisk for enhver rejse til Baltikum på grund af de høje klitter.

Fra Klaipeda kommer du nemt til Litauens hovedstad, Vilnius, eller Riga, som er Letlands hovedstad. Her vil du opleve en yndig hansestad og Art Nouveau-arkitektur. Går turen videre til Estland, kan du lade dig fortrylle af charmen ved den middelalderlige by i Tallinn.

De baltiske lande har alle en lang og blodig historie bag sig. Særligt landenes strategisk attraktive placering ud mod Østersøen har gennem historien gjort dem til et attraktivt mål for både danskere, svenskere, tyskere og russere. En ferie i Estland, Letland og Litauen er derfor en ferie, hvor du i særlig grad kan opleve historiens vingesus – foruden landenes smukke natur, varierede kultur og prisbelønnede arkitektur.

Seværdigheder i Litauen omfatter blandt andet Korshøjen i Šiauliai med sine over 100.000 katolske kors og krucifikser, KGB-museet i Vilnius, middelalderborgen Trakai Castle og Kuršių Nerija nationalpark. Seværdigheder i Letland omfatter blandt andet Peterskirken i Riga, den gamle by i Riga, Besættelsesmuseet, Motormuseet og Frihedsmonumentet.

I Estland kan du blandt andet opleve den 359 kvadratkilometer store naturpark Soomaa National Park, det 314 meter høje tv-tårn i Tallinn, den spektakulære Alexander Nevsky-katedral, det farverige Kadriorg Palads og Museum of Occupations.


DFDS er Verdens Førende Færgeoperatør 2018​​


Vi er Worlds´s Leading Ferry Operator 2011-2018 & the Europes´s Leading Ferry Operator 2012-2019. Det er vi rigtig stolte af!
Europe´s Leading Ferry Operator 2012-2018 & the World´s Leading Ferry Operator 2011-2018​​​​​​