​MOTORCYKELFERIE I BALTIKUM

Kør om bord på færgen, parker mortorcyklen, og lad ferien starte. Når du sejler med færgen fra Karlshamn i Sverige til Klaipeda i Litauen, kan du slappe af og nyde livet, inden du ankommer udhvilet til Klaipeda i Litauen - klar til en spændende rundrejse i Baltikum.

Fordele ved at tage færgen til Baltikum med DFDS
  • Den nemmeste vej til Baltikum, når motorcyklen er med
  • Afslapning og samvær om bord. Sejl om aftenen, og ankom næste morgen
  • Rigtig gode priser på mad og drikke om bord og i Baltikum
  • Spar penge på benzin, og undgå kedelig motorvejskørsel

​*Ved bestilling online tilføjes et bookingtillæg på DKK 75,- pr. samlet bestilling. Ved ny bestilling på telefon eller personlig henvendelse i terminalen tilføjes et servicetillæg på DKK 150,- pr. bestilling. Rejsebetingelser.


På motorcykel kan du nå vidt omkring i Litauen - f.eks. til Palangas flotte strand

VÆRD AT VIDE

Du skal fremvise din originale registreringsattest (ikke en kopi) og et forsikringsdokument (det originale grønne kort) for at komme ind i de baltiske lande. Uden disse dokumenter kan du blive nægtet adgang. Dit almindelige danske kørekort kan anvendes i hele Baltikum (Estland, Letland og Litauen). Orienter dig i hastighedsgrænserne lokalt.

De fleste veje i Baltikum er asfalterede og generelt i god stand. Mindre veje kan dog have mange lapninger, og disse veje ryddes ikke altid for sne i vinterhalvåret. Promillegrænsen i Litauen er 0,4 – dog 0,0 hvis du har haft kørekort i under 2 år. I Letland er grænserne henholdsvis 0,5 og 0,2 promille. I Estland er promillegrænsen 0,2 for alle.

Læs mere om Litauen

Færgen til Kleipeda

Kahytter på færgen

Du kan vælge mellem flere kahytstyper om bord på færgen.

Commodore-kahytterne er de bedste kahytter om bord. Det er skibets største og mest luksuriøse kahytter med høj komfort.

Standardkahytterne er et prisvenligt alternativ. Disse er med gode køjer og privat badeværelse.

Ønsker du den billigste rejseform, kan du tilbringe natten i en hvilestol. Læs mere om kahytterne og andet, du kan finde om bord på færgen til Baltikum nedenfor. 

Færgen til Litauen

Rundrejse i baltikum for motorcyklister

De baltiske lande er præget af naturskønne landskaber, kulturelle oplevelser, blandede kulturer opstået som følge af en lang og varieret historie, imponerende arkitektur og gamle byer, hvoraf flere er på UNESCOs Verdensarvsliste. Landene ligger tæt, og du skal derfor ikke nødvendigvis afsætte mere end en uge for at komme Baltikum rundt.

Litauen er det sydligste af de tre baltiske lande, og det er her, din rundrejse starter. Litauen var den første af de besatte sovjetrepublikker, der rev sig løs fra Sovjetunionen og genindførte sin suverænitet ved uafhængighedserklæringen d. 11. marts 1990. Litauen er i dag et vestligt orienteret land, men historien fra den sovjetiske besættelse kan opleves endnu.

Landskabet i Litauen er fladt med få lave bakker i vest og højland i øst. Højeste punkt er Aukštasis på 294 meter. Litauen har hele 758 floder, mere end 2.800 søer og 99 kilometer smuk kyst langs Østersøen, som især bruges til rekreation og naturbeskyttelse. Godt 30 % af landet er dækket af skov med et rigt og varieret dyreliv.

Blandt de mest populære byer i Litauen er Palanga, Trakai, Vilnius (hovedstad) og Siauliai. Herfra kan du tage motorcyklen videre til Letland, hvor særligt byerne Bauska, Riga (hovedstad), Sigulda, Turaida og den smukke kyststrækning er et besøg værd. Landskabet i Letland er ligeledes fladt, præget af frugtbart lavland, og det højeste punkt er Gaiziņkalns på bare 312 meter.

Afslut rundrejsen i Estlands hovedstad Tallinn, der ligger på nordkysten mod Finland. Tallinn har en lang og spændende historie bag sig: Danskerne erobrede byen i 1219 (det var ved netop dette slag, at Dannebrog faldt ned fra himlen). I 1346 solgte danskerne byen til en tysk ridder- og præsteorden, og fra 1561 var byen besat af svenskerne, indtil de i 1720 tabte byen til Sovjetunionen. I 1918 erklærede Estland selvstændighed, og Tallinn fik status som hovedstad. En status byen dog mistede under den sovjetiske annektering af Estland efter 2. verdenskrig. Først i 1991, da Estland igen blev et selvstændigt land, blev Tallinn hovedstad igen.


DFDS er Verdens Førende Færgeoperatør 2018​​


Vi er Worlds´s Leading Ferry Operator 2011-2018 & the Europes´s Leading Ferry Operator 2012-2019. Det er vi rigtig stolte af!
Europe´s Leading Ferry Operator 2012-2018 & the World´s Leading Ferry Operator 2011-2018​​​​​​