REJS TIL LITAUEN MED DFDS

Oplev de naturskønne og historiske omgivelser Litauen, og få fuld frihed på rejsen med din egen bil eller motorcykel. Med DFDS kan du spare mange kilometer på rejsen til Litauen ved at tage søvejen frem for motorvejen. Vi har ruter til Klaipeda i Litauen fra både Karlshamn i Sverige og Kiel i Tyskland.

 
 
 


 

SEVÆRDIGHEDER I LITAUEN

Litauen er det sydligste af de tre baltiske lande og samtidig også det største land med et areal, der er halvanden gang større end Danmark. Befolkningen tæller 3,5 millioner indbyggere, hvoraf godt 1 % er russere. Litauen bærer stadigvæk præg af tiden fra det russiske styre (1944-1990), men Litauen er gennemgående et meget vestligt orienteret land, som skuer mere mod Skandinavien og Vesteuropa end mod Rusland.

Kultur og arkitektur er et vigtigt kendetegn ved Litauen. Den arkitektonisk imponerende gamle bymidte i Vilnius, Litauens hovedstad, er på UNESCOs Verdensarvsliste og en af de mest besøgte seværdigheder i Litauen. I bymidten findes arkitektoniske perler fra både gotikken, renæssancen, barokken og klassikken, som danner rammen om et levende kulturliv med både kunst, teater, dans og en række musikfestivaller.

I bymidten findes også det store KGB-museum, der tidligere husede den russiske efterretningstjeneste, og hvor du i dag blandt andet kan se de blodige torturrum, KGB brugte. 28 km vest for hovedstaden ligger Trakai-borgen, der er et stort befæstningsværk fra starten af 1400-tallet. Borgen er opført på tre sammenhængende øer og gennemgik i 1900-tallet en større renovering, så den i dag står, som den så ud i 1400-tallet.

Kaunas, Litauens næststørste by, er bestemt også et besøg værd. Her finder du blandt andet en stor fæstning fra 1200-tallet, der omkranser den gamle bydel, en imponerende katedral, der er den største gotiske bygning i Litauen, og gode muligheder for shopping, hvor du kan nyde godt at det lave prisniveau. I byen findes også en seværdighed af den mere kuriøse slags: et djævlemuseum med over 3.000 afbildninger af djævlen.

En anden meget unik seværdighed i Litauen er Korshøjen – et katolsk pilgrimssted i den nordlige del af Litauen, hvor der er opsat over 100.000 kors, krucifikser og statuer i mange forskellige størrelser. Et antal der i øvrigt er stødt stigende, for Korshøjen er ikke kun en enestående turistattraktion, men også et helligt, religiøst symbol for katolikker.

33 % af Litauen er dækket af skov, heraf en stor del uberørt. Foruden et stort antal storke kan du blandt andet være heldig at se ulve, bjørne, bævere, oddere, bisonokser, losser og vilde heste. En af de smukkeste naturoplevelser finder du på den kuriske landtange – en 98 km lang landtange i Østersøen med kilometerlange hvide sandstrande, vilde skovområder og blåt hav, så langt øjet rækker.

Faktia om Litauen

Vejr
Klimaet i Litauen minder om det danske. I sommerhalvåret, hvor det er varmest og lysest, er gennemsnitstemperaturen omkring 20 grader, men dagtemperaturer på op til 25 grader er ikke unormale. De koldeste måneder er typisk januar og februar.

Prisniveau
En rejse til Litauen er en billig rejse; prisniveauet ligger på omkring en tredjedel af prisniveauet herhjemme. Omkostningerne til kost og logi er med andre ord meget lave. Mærkevarer koster dog stort set det samme som i Danmark.

Shopping
Shopping i Litauen er attraktivt grundet det lave prisniveau. I Vilnius ligger flere store shoppingstrøg og shoppingcentre, heriblandt Europa Tower, Panorama og Akropolis (det største shoppingcenter i Baltikum). En typisk souvenir er smykker af baltisk rav, men du kan også være heldig at finde unikke historiske genstande fra sovjetæraen.

Drikkepenge
Generelt set forventes det, at du giver 5-10 % i drikkepenge på restauranter og barer. Taxachauffører bør også gives drikkepenge.

Møntenhed
Møntenheden i Litauen er Euro (EUR). Internationale kreditkort og hævekort kan benyttes på stort set alle restauranter og hoteller. Der er hæveautomater de fleste steder.

Strømstyrke
I Litauen bruges de samme 220V-stik som i Danmark.

Tidszone
Litauen er en time foran Danmark (GMT +2)

Drikkevand
Vandet i alle større byer er sikkert at drikke, men det kan smage af klor.