Oslo - En smuk hovedstad med mange seværdigheder

På et MiniCruise har du næsten en hel dag i Oslo, og vælger du at forlænge med en nat på hotel, er der naturligvis endnu mere tid til at opleve Norges hovedstad.

Hvad skal du så se i Oslo? Som andre storbyer, har Oslo en række flotte seværdigheder. Besøg eksempelvis operahuset, Munch museet, Frognerparken eller en af de mange andre fantastiske attraktioner, byen har at byde på.

En by i udvikling

Oslo er en hyggelig by i rivende udvikling, så der er nok at se og opleve. Der bygges langs havnefronten, og i 2012 åbnede Tjuvholmen for enden af Aker Brygge, mens det nye Bar Code Area (bygningerne skal ligne stregkoder) bag ved operaen kom i 2013. Næste udvidelse er området bag operaen, hvor det nye Munch museum skal ligge.

Læs mere om sightseeing og de andre forskellige muligheder i Oslo herunder.

SHOPPING OG CAFÉER

Mathallen i Oslo Foto: VisitOslo Ståle Feldberg

Karl Johan er Oslos shoppinggade nummer et, gaden strækker sig fra Sentralstationen til Kongeslottet. Ved Aker brygge og det nye Tjuvholmen i forlængelse af Aker Brygge, finder du moderne shoppingcentre og et bredt udvalg af restauranter og caféer. Flere med udendørsservering. Du kan også få en god frokost i Oslos nye fødevare- og delikatessemarked 'Mathallen'. 

Bogstadveien og Grünerløkka

Bydelen Grünnerløkka er Oslos hippe østkant. Her finder du alt fra moderne minimalistiske spisesteder til etnisk inspirerede caféer og restauranter. Det er også her, du skal kigge, hvis du er til biks og bazarer. Mærkevarer finder du på Bogstadveien, hvor designerbutikker ligger side om side med gode restauranter og caféer.

Søndagsmarkeder

Birkelunden marked ved Grünerløkka er et klassisk loppemarked med alt fra brugt tøj til køkkenudstyr. Åbent næsten alle søndage fra kl. 12 til 20, om vinteren til solnedgang.

Blå marked er mest brugskunst som strik, keramik, glas og malerier. Åbent alle søndage fra kl. 12 til 17. Til advent er der julemarked samme sted lørdag og søndag.

ARKITEKTUR, KUNST OG DESIGN

Oslo er blevet en arkitektonisk spændende by, og der er nok at se på af nye bygninger og museer. Klassikerne ligger her stadig – og de er også værd at tage med.

Astrup Fearnley Museet er Oslos nye museum med moderne kunst. Et inspirerende museum i Oslos nye bydel Tjuvholmen i forlængelse af Aker Brygge.

Munchmuseet med Edvard Munchs 'Skriget'. Her finder I en repræsentativ samling af malerier, tegninger og grafiske arbejder.

Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design - består af Kunstindustrimuseet, Nasjonalgalleriet, Museet for samtidskunst og Arkitekturmusset.

Oslo Rådhus stod færdigbygget i 1950 - er kendt for sin smukke udsmykning udført af landets største kunstnere. Absolut et besøg værd.

Vigelandsparken er en unik skulpturpark, udført af en enkelt kunstner, med mere end 200 skulpturer i bronze, granit og smedejern. Se Gustav Vigelands livsværk. Åben hele året.

Den Norske Opera & Ballett åbnede i april 2008. Den nye Opera er tegnet af det norske arkitektfirma Snøhetta. Huset ligger flot i Bjørvika, med udsigt over Oslofjorden. Inde i bygningen findes en af verdens smukkeste og mest moderne operasale. DFDS arrangerer hvert år OperaCruise inklusiv billet til sæsonens bedste forestillinger.

SIGHTSEEING MED BUS OG GUIDE

Oslo Rådhus Foto: VisitOslo Matjaz Intihar

Tag med HMK busselskab på sightseeing med bus og guide. Du kan vælge mellem 3, 4 eller 5 timers tur.
Bemærk: Priserne kan variere i løbet af året grundet kursen. Vi tager derfor forbehold for prisændringer. Bemærk venligst også, at frokost ikke er inkluderet i turene. Din billet får du udleveret i check-in på afrejsedagen. 

Sightseeing: Oslo Panorama (3 timer)

3 timers koncentreret sightseeingtur om formiddagen. Turen går til Vigelandsparken, Holmenkollen Ski Arena og Oslo centrum.

Afgang fra DFDS terminal i Oslo kl. 10.15 (opsamling). Bussen kører derfra til Oslos Turistinformation (bag Oslo Rådhus), hvor turen officielt starter. Det er også her, turen slutter ca. kl. 13.30.
Afgang hver dag, dog ikke 17. maj, 21. september og 25. december 2019.

Priser i 2019:

​Voksen ​240,-
​Barn, 4-15 år ​120,-
Barn, 0-3 år ​0,-


 


Sightseeing: Oslo Selected Highlights (4 timer)

En indholdsrig 4-timers sightseeing med flere af byens flotte og interessante seværdigheder. Turen går til Vigelandsparken, Oslo centrum, Holmenkollen Ski Arena, Kon-Tiki museum. Fra Bygdøy sejles med båd tilbage til centrum i perioden 15/3-13/10. I de resterende perioder vil turen gå tilbage med bus.

Afgang fra DFDS terminal i Oslo kl. 10:15 (opsamling). Bussen kører derfra til Oslos Turistinformation (bag Oslo Rådhus), hvor turen officielt starter. Det er også her, turen slutter ca. kl. 14.30.
Afgang hver dag, dog ikke 17. maj, 21. september, 24. og 25. december 2019. 

 

Priser i 2019:

​Voksen ​​360,-
​Barn, 4-15 år ​180,-
​Barn, 0-3 år ​0,-


 


Sightseeing: Oslo Discovery Tour (5 timer)

Her får du hele pakken af Oslos bedste seværdigheder. Turen varer 5 timer og går til Vigelandsparken, Oslo centrum, Holmenkollen Ski Arena og Fram museet samt Vikingeskibs museet på Bygdøy. Ønsker man at bliver kørt tilbage til skibet efter denne 5-timers tur, kan man blot oplyse det til guiden i bussen.

Afgang fra DFDS terminal i Oslo kl. 10:15 (opsamling). Bussen kører derfra til Oslos Turistinformation (bag Oslo Rådhus), hvor turen officielt starter. Det er også her, turen slutter ca. kl. 15.15.
Afgang hver dag, dog ikke 1. januar, 17. maj, 21. september, 24. og 25. december 2019.

Priser 2019:


​Voksen ​​400,-
Barn, 4-15 år 200,-
Barn, 0-3 år ​0,-

OFFENTLIG TRANSPORT I OSLO

Oslos lyseblå sporvogne kører gennem hele byen. Foto: VisitOslo Sabine Zoller

24-timers billet

Det kan anbefales at købe en 24-timers billet til Oslos offentlige transport. 24-timers billetten koster ca. NOK 90,- og gælder til bus, sporvogn og t-bane. Gå til centralstationen og køb din 24 timers billet.

Tag på ø-hop med din 24-timers billet

Med din 24 timers-billet er det også muligt at tage på ø-hop i Oslofjorden. Med billetten kan du hoppe af og på alle bådene, som går mellem Vippetangen, Hovedøya, Lindøya, Nakholmen, Bleikøya, Gressholmen og Langøyene. Øerne er populære badesteder om sommeren.

OSLO PASS - ÉN SAMLET BILLET

 Oslo, Karl Johan

Oslo Passet giver dig fri adgang til mere end 30 museer og attraktioner, fri offentlig transport, gratis adgang til udendørs svømmebassiner og gratis vandreture. Derudover opnås rabat i nogle af byens restauranter og i butikker.

Køb Oslo Pass til 24 timer eller 48 timer hos DFDS,  om bord i Guest Service Centre.

Læs mere om Oslo Pass her

Priser:

​24 timer 48 timer
​Voksen 395,- 595,-
Barn, 4-15 år 210,- ​295,-
​Senior (min. 67 år) ​315,- ​475,-

OPLEVELSER

Freialand chokoladefabrik

Byen Freia har sit eget oplevelsescenter, Freialand. Her tilbyder de rundvisninger for både grupper og private. Under denne 2-timers rundvisning lærer man om chokoladen og Freias historie og der er selvfølgelig rigelig med smagsprøver! Derudover ser man også de 12 originale Munch-malererier, som er udstillet i Freiasalen. Se priser og køb billetter her.

Andre akiviteter

Du kan finde endnu mere inspiration til, hvad der sker af aktiviteter i Oslo på den norske hjemmeside Aktiv I Oslo.