Alle er velkomne hos DFDS

For at kunne byde alle velkommen om bord på Oslobåden, har vi sørget for at have specialdesignede kahytter til personer med handicap og som har brug for lidt ekstra plads til at komme rundt. Derudover står vores personale altid klar til at hjælpe, så vi kan sikre, at alle får den bedst mulige rejse.

Om bord

Alle vores skibe har kahytter, der er indrettet til personer med handicap og bevægelseshæmmede. Kahytterne har ekstra plads, handicapvenligt toilet og ingen dørtrin, så det er muligt at bevæge sig rundt i kørestol. Derudover er kahytterne placeret tæt på elevatorer, så det er nemt at komme til/fra kahytten og rundt på skibet. I hver kahyt er der plads til 2 personer, og kahytterne findes både med og uden vindue. Håndklæder og sengelinned vil være at finde i kahytten. Da rejsendes behov er individuelle, og fordi vi ønsker at tilrettelægge din rejse bedst muligt, kan de handicapvenlige kahytter kun bestilles via kundeservice på telefon +45 33 42 30 00. Bemærk venligst at kahytterne kan variere i indretning og interiør.

Før rejsen

Når du booker din rejse, har vi brug for at få kendskab til, hvorvidt du har et handicap, er bevægelseshæmmet eller har særlige behov, der kan have indflydelse på din rejse. Dette gælder i forbindelse med indkvartering, siddepladser og andre nødvendige hensyn eks. medbragt medicinsk udstyr.

Vores terminaler i København og Oslo er tilpasset personer med handicap, og du finder både elevator og handicapvenlige toiletter i begge terminaler.

Rejs med bil

Skal du have bilen med til Norge, skal vi også vide det på forhånd, så vi kan gøre vores for, at du kan parkere i nærheden af en elevator samt har plads til at komme ud af bilen. Når du så ankommer til bil-check-in bedes du gøre opmærksom på, at du har brug for ekstra plads på bildækket. Efterfølgende vil vi kontakte styrmanden, således at han kan dirigere dig hen det rigtige sted på bildækket. 

Shuttlebus

Bruger du en elektrisk kørestol og ønsker du at benytte shuttlebusserne til og fra terminalen, skal du huske at bestille din billet hertil på forhånd og gøre opmærksom på, at du sidder i elektrisk kørestol, når du bestiller. Det er kun afgangen fra Nørreport kl. 15.15, hvor det er muligt at medbringe en elektrisk kørestol i bussen.

Nedsat syn

Af hensyn til sikkerheden skal den rejsende selv oplyse eventuelle særlige behov ved bestilling. Blinde kan rejse uden ledsager og har lov til at medtage førerhund. Venligst kontakt kundeservice på forhånd på tlf. +45 33 42 30 00 for nærmere aftale.

Allergikerer

Alle glutenallergikere bedes give os besked, før de skal rejse, så vi kan tage hensyn og finde et glutenfrit alternativ om bord. Har du andre allergier og har du spørgsmål til din rejse i den forbindelse, venligst kontakt kundeservice på tlf. +45 33 42 30 00.

Hoteller i Oslo

Ønsker du at tage på CityCruise til Oslo og har du brug for et handicapvenligt værelse på hotel, kan dette også lade sig gøre. Dog vil vi gøre opmærksom på, at det ikke er alle vores samarbejdshoteller, der tilbyder et fuldt udstyret handicapvenligt værelse, men at alle værelser er let tilgængelige for gæster i kørestol.

Hoteller i Oslo med handicapvenlige værelser:

  • Clarion Collection bastion Hotel
  • Comfort Grand Central Hotel