Alle er velkomne hos DFDS

For at kunne byde alle velkomne om bord på Oslobåden, har vi sørget for, at der blandt andet er specialdesignede handicapværelser til dem, der har brug for ekstra plads til at komme rundt med kørestolen. Vi vil sørge for at yde alle de former for bistand, som vi kan tilbyde, så du får den bedst mulige rejse.

Om bord

Alle vores skibe har kahytter indrettede til bevægelseshæmmede. Kahytterne er byggede, således at der er ekstra plads i kahytten og uden dørtrin, så det er muligt, at bevæge sig rundt i kørestol. Derudover er kahytterne placerede tæt på elevatorer, så det er nemt at komme fra kahytten og rundt på skibet. Toilettet er også handicapvenligt. Der er plads til 2 personer, og kahytterne findes både med og uden vindue. Håndklæder og sengelinned vil være at finde i kahytten. Da behovene er individuelle, og vi ønsker at tilrettelægge rejsen bedst mulig, kan disse kahytter kun bestilles via kundeservice på telefon +45 33 42 30 00. Kahytterne har forskellig indretning og forskelligt interiør.

Før rejsen

Under bookingen har vi brug for at få kendskab til eventuelle krav om særlige behov eller bistand i forbindelse med, når du som handicappet eller bevægelseshæmmet ønsker at rejse med os, herunder eventuelle særlige behov med hensyn til indkvartering, siddepladser eller andre nødvendige foranstaltninger, behov for at medbringe medicinsk udstyr.

Vores terminaler i København og Oslo er godt tilpassede for handicappede. Elevator og handicaptoilet findes i begge terminaler.

Bil med

Skal du have bilen med til Norge, skal vi også vide det på forhånd, så vi kan gøre vores for, at du kan parkere i nærheden af en elevator samt har plads til at komme ud af bilen. Når du så ankommer til bil-check-in bedes du gøre opmærksom på, at du har brug for ekstra plads på bildækket. Efterfølgende vil vi kontakte styrmanden, således at han kan dirigere dig hen det rigtige sted på bildækket. 

Shuttlebus

Bruger du elektrisk kørestol og ønsker at benytte shuttlebusserne til og fra terminalen, skal du huske at bestille billetten på forhånd og gøre opmærksom på under bestilling, at du sidder i elektrisk kørestol. Det er kun afgangen kl. 15.15 fra Nørreport, hvor det er muligt at medbringe elektrisk kørestol i bussen.

Nedsat syn

Af hensyn til sikkerheden skal den rejsende selv oplyse om dette ved bestilling. Blinde kan rejse uden ledsager og har lov til at medtage førerhund. Venligst kontakt kundeservice på forhånd på tlf. +45 33 42 30 00 for nærmere aftale.

Allergikerer

Alle glutenallergikere bedes give os besked, før de skal rejse, så vi kan tage hensyn og finde et glutenfrit alternativ om bord. Har du andre allergier og har spørgsmål til din rejse i den forbindelse, venligst kontakt kundeservice på tlf. +45 33 42 30 00.

Hoteller i Oslo

Ønsker du at tage på CityCruise til Oslo og har brug for et handicapvenligt værelse, kan dette også lade sig gøre. Det er ikke alle hoteller, der har handicapvenlige værelser, men de fleste af dem har. Desuden skal der gøres opmærksom på, at alle værelser ikke er fuldt udstyrede til handicappede gæster, men alle værelser er let tilgængelige for gæster i kørestol.

Hoteller i Oslo med handicapvenlige værelser

  • Radisson BLU Oslo Plaza
  • Clarion Royal Christinia Hotel
  • Comfort Grand Oslo