tre Lege til julefrokosten

Her er tre bud på nogle sjove lege til julefrokosten, der kan være med til at sætte gang i festen.
Af Martin Eriksen

Smartphone-quiz

Som et muntert indslag til en julefrokost kan en smartphone-quiz være en fantastisk sjov ide. Med få midler kan I sætte en digital quiz op, som er nem at afvikle og deltage i. Kahoot.com er en online platform, hvorfra man kan oprette og afvikle interaktive quizzer, og alt hvad der kræves af festdeltagerne er, at de downloader Kahoot-appen på deres smartphone. Fra quizmasterens side kræves en smule mere forberedende arbejde, inden quizzen kan blive en succes, da der skal indsamles spørgsmål til quizzen – evt. omhandlende festdeltagerne.

TIP: Hvis quizzen skal være en overraskelse, så kan der indsamles spørgsmål ligesom i ”Gæt en Facebook-bruger” nedenfor.

YouTube-julesange

Vi kender vel alle følelsen af at høre de samme sange om og om igen, hver jul. Men hvad er det nu lige sangen hedder? Quizmasteren udvælger en række kendte julesange og spiller 10-20 sekunder af hvert nummer via YouTube. Festdeltagerne skal herefter notere sangens navn og/eller kunstner ned på et stykke papir, og den der har flest rigtige til slut vinder. Som et tredje pointgivende element kan årstal også være en sjov tilføjelse.
Sidstnævnte kan især være nyttigt, hvis quizmasteren vælger at give festdeltagerne mulighed for at se videoen samtidig. I dette tilfælde vil navnet og kunstneren nemlig fremgå tydeligt på skærmen på forhånd.

TIP: Kahoot kan evt. bruges til at holde styr på festdeltagernes svar og kan også tilføre et ”stress-element”, da der også kan gives point for, hvor hurtigt der svares.

Gæt en Facebook-bruger

Quizmasteren finder på forhånd sjove udsagn fra nogle af festdeltagernes Facebook-profiler. De bliver læst højt og resten af festdeltagerne skal så gætte, hvem det er. En anden variant af denne leg kan også være at udvælge en række profilbilleder, hvor profilens ejermand ikke er på – eller at bruge et sløringsværktøj til at gøre detaljer i billedet utydelige. Dette kan også gøres i forhold til statusopdateringer, hvor dele af statussen bliver sløret, og hvor festdeltagerne skal udfylde det manglende/slørede ord.

TIP: Kahoot kan evt. også bruges i den her sammenhæng. Quizmasteren kan skrive opdateringen ind, og festdeltagerne får så fire svarmuligheder.