​4 ting, der kan ødelægge enhver firmafest

Der er mange ting, der spiller ind i forhold til, om firmafesten bliver en succes. Her er en række faldgruber, du bør være opmærksom på i planlægningen af firmafesten.
Af Simon Kudal

Klikedannelser:

Der findes kliker på alle arbejdspladser, og hvis ikke man effektivt opbryder disse grupperinger, risikerer man at hele formålet med firmafesten falder til jorden – at ryste medarbejderne sammen på tværs af de eksisterende grupperinger. Det handler om at lære sine kollegaer bedre at kende, og det sker bare ikke, hvis man hele festen sidder og snakker med dem, man snakker med hver dag. Det undgår man bedst ved at lave en fast bordplan, hvor man fordeler kollegaer på tværs af de faste grupperinger og afdelinger. Generelt er et godt råd at placere folk ved små runde borde i grupper af 8 til 10, hvis det er en mulighed. På den måde kan alle tale med hinanden. Laver man langborde, får man som regel kun talt med sidemanden og personen overfor.

Regnvejr:

Regnvejr kan sætte en stopper for den gode feststemning til enhver udendørs fest. De færreste har lyst til at feste, hvis de er våde og fryser, derfor er det enormt vigtigt at have en nødløsning klar i tilfælde af regn. Der kan være flere løsninger på problemet – har man arrangeret festen udendørs, bør man have en sekundær lokation i baghånden som plan b. En anden er at vælge et sted, hvor der både er mulighed for at være inde og ude. Man kan også holde festen i et stort festtelt – i så fald er det fornuftigt at sætte det op nogle dage før, så underlaget ikke bliver vådt og svampet på grund af regn.

Læs også: 4 steder du ikke vidste, du kunne holde firmafest

Intet fundament i virksomheden:

En firmafest skal afspejle virksomheden, derfor bør den også planlægges af flere af virksomhedens medarbejdere. Firmafesten er en fejring af medarbejderne og virksomheden, derfor er det også vigtigt, at medarbejderne kan genkende virksomhedens kultur i løbet af aftenen. En rigtig god måde at sikre det på, er ved at nedsætte et festudvalg, så I er flere om planlægge aftenens forløb. Her kan I diskutere, hvilket budskab I vil formidle, og hvilken oplevelse I vil give gæsterne. Det giver ofte kreative resultater at involvere medarbejderne i planlægningen.

Læs også: Den perfekte personaledag

For lidt mad og drikke:

Mad og drikke skal være i orden, og der skal være nok af det, ellers vil det blive husket af gæsterne – og ikke for det positive. Som udgangspunkt skal man regne med 600-800 gram mad per person. For hver ret du har valgt, lægger du blot mængden af ingredienser sammen og justerer, så du rammer de 600-800 gram. Hvis du vil servere en tung dessert, kan du for eksempel skrue ned for forretten. Det er også vigtigt, at du har taget højde for, hvor mange drikkevarer, der skal købes ind. Som udgangspunkt kan du regne med følgende per person: 1,5 glas velkomstdrink, 2 glas til forretten, 3 glas til hovedretten, 1,5 glas til desserten, cirka 1 glas cognac eller likør samt 3 glas øl eller vand per person.