Guide: 3 festlege der tager kegler til firmafesten

Der er mange sjove måder at sætte gang i festen og få gæsterne til at lære hinanden at kende. Her er inspiration til lege, der med garanti får festdeltagerne rystet sammen på kort tid.
Af Simon Kudal

Margretheskål:

I denne leg får hver deltager flere stykker papir, og på hvert papir skriver man et navn på en kendt person. Det kan være alt fra Marilyn Monroe til Dronning Margrethe eller Batman – så længe alle i selskabet er klar over, hvem det er. Alle sedlerne foldes sammen og lægges i skålen, og nu går det så ud på at gætte, hvilke personer der gemmer sig i skålen. Deltagerne bliver så delt op i par eller hold, hvor én person trækker en seddel fra skålen og skal forklare, hvem personen er uden at sige navnet. Skal man forklare Batman, kan man for eksempel sige: ”Er klædt i sort, og Jokeren er hans ærkefjende.”

Hvert hold får 1 minut til at gætte så mange sedler som muligt på skift, indtil der ikke er flere sedler i kurven. Legen kan desuden forlænges med en ekstra omgang med samme sedler, men hvor man ikke må sige noget og skal mime personerne i stedet.

Læs også: 4 steder du ikke vidste, du kunne holde firmafest

To sandheder og en løgn:

Denne leg er en lidt anderledes ’ryst-sammen aktivitet’, der engagerer og udfordrer deltagerne på en sjov måde. Formålet er at få alle til at tale sammen – også dem, der ellers ikke siger så meget. Legen fungerer bedst i mindre grupper, men kan også leges i større hold. Hvert holdmedlem starter med at skrive to sandheder og en løgn omkring dem selv ned på et stykke papir – ingen andre må se det. Bagefter får holdene 10-15 minutter til at cirkulere og udspørge hinanden omkring de forskellige påstande. Derefter læser holdets deltagere deres udsagn højt på skift for resten af gruppen, hvorefter de andre skal gætte personens løgnagtige udsagn om dem selv.

Hele formålet med legen er at sætte gang i snakken blandt deltagerne, men man kan også opstille et pointsystem, hvor man får point for at ’sælge’ sin løgn til de andre og for at spotte andres løgnehistorier.

Læs også: 4 ting, der kan ødelægge enhver firmafest

Jens Hansens Bondegård:

Denne leg egner sig til en gruppe, der kender hinanden en smule, men hvor der stadig er lidt usikkerhed i kontakten. Legen går ud på, at deltagerne skal genkende hinanden ved at bruge dyrelyde. Først findes der en deltager, der vil være bondemand – resten af deltagerne er gårdens dyr. Bondemanden får bind får øjnene og placeres i midten. Han eller hun skal nu kalde dyrene til sig ved at sige et dyrenavn – for eksempel en ko. Den deltager, der er en ko, skal så give sig selv til kende med et ’muuh’. Bliver den rigtige person gættet, er det vedkommendes tur til at være bondemand.

Legen får skabt en lidt mere afslappet stemning, fordi alle gør sig selv lidt til grin. Alle er i samme pinlige situation, og på den måde får man skruet ned for selvhøjtideligheden. Når man ser kollegaen fra kontoret gø som en hund eller brøle som en ko, kender man pludselig hinanden lidt bedre.