DFDS logo
Party-Games

Festlege

3 festlege der tager kegler til firmafesten

Der er mange sjove måder at sætte gang i festen og få gæsterne til at lære hinanden at kende. Her er inspiration til lege, der med garanti får festdeltagerne rystet sammen på kort tid.

Af Simon Kudal

Margretheskål
I denne leg får hver deltager flere stykker papir, og på hvert papir skriver man et navn på en kendt person. Det kan være alt fra Marilyn Monroe til Dronning Margrethe eller Batman – så længe alle i selskabet er klar over, hvem det er. Alle sedlerne foldes sammen og lægges i skålen, og nu går det så ud på at gætte, hvilke personer der gemmer sig i skålen. Deltagerne bliver så delt op i par eller hold, hvor én person trækker en seddel fra skålen og skal forklare, hvem personen er uden at sige navnet. Skal man forklare Batman, kan man for eksempel sige: ”Er klædt i sort, og Jokeren er hans ærkefjende.”

Hvert hold får 1 minut til at gætte så mange sedler som muligt på skift, indtil der ikke er flere sedler i kurven. Legen kan desuden forlænges med en ekstra omgang med samme sedler, men hvor man ikke må sige noget og skal mime personerne i stedet.

To sandheder og en løgn
Denne leg er en lidt anderledes ’ryst-sammen aktivitet’, der engagerer og udfordrer deltagerne på en sjov måde. Formålet er at få alle til at tale sammen – også dem, der ellers ikke siger så meget. Legen fungerer bedst i mindre grupper, men kan også leges i større hold. Hvert holdmedlem starter med at skrive to sandheder og en løgn omkring dem selv ned på et stykke papir – ingen andre må se det. Bagefter får holdene 10-15 minutter til at cirkulere og udspørge hinanden omkring de forskellige påstande. Derefter læser holdets deltagere deres udsagn højt på skift for resten af gruppen, hvorefter de andre skal gætte personens løgnagtige udsagn om dem selv.

Hele formålet med legen er at sætte gang i snakken blandt deltagerne, men man kan også opstille et pointsystem, hvor man får point for at ’sælge’ sin løgn til de andre og for at spotte andres løgnehistorier.

Jens Hansens Bondegård
Denne leg egner sig til en gruppe, der kender hinanden en smule, men hvor der stadig er lidt usikkerhed i kontakten. Legen går ud på, at deltagerne skal genkende hinanden ved at bruge dyrelyde. Først findes der en deltager, der vil være bondemand – resten af deltagerne er gårdens dyr. Bondemanden får bind får øjnene og placeres i midten. Han eller hun skal nu kalde dyrene til sig ved at sige et dyrenavn – for eksempel en ko. Den deltager, der er en ko, skal så give sig selv til kende med et ’muuh’. Bliver den rigtige person gættet, er det vedkommendes tur til at være bondemand.

Legen får skabt en lidt mere afslappet stemning, fordi alle gør sig selv lidt til grin. Alle er i samme pinlige situation, og på den måde får man skruet ned for selvhøjtideligheden. Når man ser kollegaen fra kontoret gø som en hund eller brøle som en ko, kender man pludselig hinanden lidt bedre.

Få et tilbud på den perfekte firmafest

Ikke to firmafester er ens. Det kan være behovet for mødelokaler undervejs eller måske leje af en bus i Oslo. Andre vil hellere blive ombord og hygge sig over god mad og drikke.

Få et skræddersyet tilbud med de muligheder vi kan give jer ombord, perfekt tilpasset netop jeres deltagere og budget. Tag kontakt til os, så hjælper vi jer til at skabe de bedste rammer for jeres tur.

Vi hjælper gerne med: Valg af kahyt, møde- og konference faciliteter, underholdning og aktiviteter, transport og forplejning.

Kontakt os på telefon +45 33 42 30 05, eller send en forespørgsel, og få mere at vide om, hvordan vi kan arrangere den perfekte firmafest for jer. Vi ser frem at høre fra jer!

World Travel Award - winner 2024

De bedste til søs!

Vi er glade for at kunne meddele, at DFDS igen er blevet udnævnt til Europas Førende Færgeoperatør 2024 ved det prestigefyldte World Travel Awards.

Denne udmærkelse havde ikke været mulig uden jer, vores kære passagerer. Tak for at anerkende det hårde arbejde leveret af vores fantastiske team, som dedikerer sig til, at hver rejse er lige så enestående som den forrige.

Jeres evige støtte er nøglen til vores succes.