Skiferie i Norge

Når I vælger at kombinere kør selv skiferien til Norge med DFDS, får I en behagelig start på ferien, og ankommer til Oslo udhvilet og klar til at indtage skibakkerne. Om bord på enten Pearl Seaways eller Crown Seaways kan I læne jer tilbage og nyde turen med god mad og masser af underholdning. Når I ankommer til Oslo, er der kun få timer til mange af de kendte skisportssteder i Norge.
 

Hemsedal

Hemsedal i Norge ligger 220 km fra Oslo, ca. 3 1/2 timer i bil. Når I tager på skitur til Norge med DFDS, ankommer I udhvilet til Oslo kl. 9.45 og kan være i Hemsedal og stå på ski allerede over middag.

Skiferie i Hemsedal - de norske alper

Med masser af pister til både de øvede og nybegynderne og adskillige skilifte, der kan transportere jer op til toppen, er Hemsedal i Norge et af de bedste skisportsteder i Norden at holde skiferie. Og med en højdeforskel i terrænet på 800 meter, er det ikke uden grund, at Hemsedal kaldes ”Nordens svar på alperne”.

Skiferie i Hemsedal byder på masser af pister i forskellige sværhedsgrader – bl.a. har Hemsedal det største udvalg af sorte pister i hele Norden. Men der findes også masser af børnepister og mulighed for at dyrke snowboarding. Er I til langrend, den norske nationalsport, har Hemsedal ikke færre end 220 kilometer langrendsløjper.

Hemsedal har 2.000 indbyggere til daglig, og dermed er Hemsedal ikke bare skiferie, men også en by, hvor der er gode muligheder for afterskiing eller gå på restaurant, når I har stillet skiene om aftenen. Der er også mulighed for at stå på aftenski på en af de oplyste pister, som Hemsedal også byder på. Der findes også oplyste løjper til langrendsfolket.

Læs mere om Hemsedal


Vrådal

Vrådal i Norge ligger 202 km fra Oslo, ca. 3 1/2 timer i bil. Når I sejler på skiferie med DFDS, ankommer I til Oslo kl. 9.45 og kan være i Vrådal og stå på ski over middag.

Skiferie i Vrådal - børnenes paradis

Vrådal har et af Telemarks største skicentre med en 8-sæders stolelift, Norges største. Området byder på muligheder for alle uanset alder. Med en højdeforskel på 473 m finder I her 15 pister, der spænder fra lette til meget udfordrende. Skicentret byder bl.a. på et område på toppen af fjeldet med 3 lifte, der egner sig specielt godt for nybegyndere og børnefamilier. I bunden af bakken findes børneområdet med to små transportbånd samt et skitræk. I tilknytning til skicentret er der en hyggelig café med terrasse.

Til langrendsentusiasterne tilbyder Vrådal løjper, der appellerer til både begyndere og øvede. Følg de afmærkede turskiløjper gennem det idylliske skovterræn, eller tag stoleliften op til toppen af skicentret, og begiv jer herfra henover fjeldet (700-1000 m.o.h.). Her venter smukt fjeldlandskab, så langt øjet rækker. Der er virkelig mange sjove aktiviteter i Vrådal - kælketure og kanefart hører til blandt favoritterne, når familien rigtig skal hygge sig.

I samarbejde med hotellerne arrangerer Trollklubben mange sjove og underholdende aktiviteter for børn, herunder aftenarrangementer som skattejagt, minidisco og temamiddag. Quality Straand Hotel & Resort har endvidere eget ridecenter, hvor børnene gerne må deltage i pasningen af dyrene.

Når dagen går på hæld, står Norges mindste værtshus, Stabburet, klar med gløgg og forfriskninger, og Vrådal Hotel byder på hygge i pejsestuen med lidt godt til ganen.


Hafjell 

Ta' Gondolen til tops og nyd et af Nordens bedste familieområder. Her er skioplevelser i alle retninger fra et fælles udgangspunkt – Mosetertoppen!

Skiferie i Hafjell - Norges 3. største alpinanlæg

Hafjell har både seriøst skiløb for de øvede og overkommelige løjper for børn og nybegyndere. Kun ca. 15 km fra Lillehammer finder man Hafjell. Der er en skibus i Hafjell, som kører mellem hotellerne i centrum og Hunderfossen, alpincentret, butikker og Gaiastova. Bussen er et gratis tilbud for skigæster, og med skibussen kommer du hurtigt og nemt rundt. Afgangene passer med åbningstiderne i alpincentret.

Børn

Børneområdet ved foden af alpinbakken har bl.a. skileg, figurer og hop samt børnevenligt båndlift. 'Barneland' for børn (4-6 år) har skileg, kælketure, grill og meget mere. For børn mellem 3-7 år er der et dejligt indendørs børneområde. Som noget nyt tilbyder Hafjell Alpinsenter et nyt familieområde på Mosetertoppen, med et stort legeområde, sjove aktiviteter og en restaurant. Mange fælles aktiviteter som børneskiløb, kælketure, bål mm. Aktiviteterne afhænger af sæsonen.

Alpint og Snowboard

Hafjell har et godt alpincenter med bl.a. 1 gondollift og 2 ekspresstolelifte, der hurtigt bringer dig op på toppen af alpinområdet. Her er alpinløjper i alle sværhedsgrader. Højdeforskellen på 830 m er en af de største i Norden. Hafjell Alpincenter ligger i læ af skovterræn og har høj snesikkerhed samt stort udbygget snekanonanlæg. Der er også aftenkørsel nogle dage om ugen. For snowboardere findes der to store parker med mange udfordringer. Ved køb af Lillehammer Skipass/Liftkort kan skianlæggene i både Hafjell, Gålå, Sjusøen, Skiekampen og Kvittfjell benyttes. Alle beliggende i en rimelig køreafstand fra Hafjell.

Langrend i Hafjell

I Hafjell er der gode muligheder for langrend med et stort løjpenet af præparerede og mærkede løjper. Her findes et væld af flotte turmuligheder ind over fjeldet mod Nordseter/Sjusøen, og Hornsjø eller nordover mod Lisetra. Langrendsløjperne starter på toppen af Hafjell Alpinsenter ved Gondoltoppen eller Gaiastova.

Læs mere om Hafjell


Trysil

Trysil i Norge ligger 206 km fra Oslo, ca. 3 timer i bil. Når I sejler på skiferie med DFDS, ankommer I til Oslo kl. 9.45 og kan være i Trysil og stå på ski allerede over middag.

Skiferie i Trysil - også kaldet Vinterlandet

206 km nord for Oslo på grænsen til Sverige ligger det populære skisportssted Trysil. Det er Skandinaviens største alpinanlæg, og det ligger smukt omkranset af de store skove. Trysil er stedet, som kan tø isen op i selv de dristigste alpine maver og få langrendsløberne til at trippe af fryd.

Trysil ligger omkring Trysilfjeldet, hvor der løbes på ski på 3 sider af fjeldet - hele 65 pister slynger sig fra toppen af fjeldet og ned til de klassiske hytter og lejligheder. Ikke mindre end 32 lifte bringer jer hurtigt og effektivt tilbage til toppen. Pisterne er fordelt på alle sværhedsgrader, og der er udfordringer til både øvede og nybegyndere på både ski og snowboard. Derudover er der 100 km langrendsløjper, hvoraf 4 er belyste, og hele 3 gode børneområder.

Trysil lokker med lækre skioplevelser og er en herlig skisportsby, smækfyldt med charme og en livlig atmosfære. Der er fine shoppingmuligheder, og afterskilivet er blandt Norges bedste. Du finder et stort udvalg af spisesteder, og i byen findes også biograf og bowlingcenter. Trysil byder også på underholdende aktiviteter som kaneture, ridning, hundeslæde og fakkeltog.

Læs mere om Trysil


Geilo

Geilo i Norge ligger 237 km fra Oslo, ca. 3 1/2 timer i bil. Når I sejler på skiferie med DFDS, kommer I udhvilede frem til Oslo kl. 9.45 og kan være i Geilo og stå på ski hen over middag.

Skiferie i Geilo - et klassisk og populært skisportssted

Geilo er et klassisk vintersportssted og en af de mest komplette og populære norske skidestinationer. Geilo er skiferie for hele familien – både begyndere og øvede.

Det er ikke tilfældigt, at Geilo i generationer har været et yndet vinterrejsemål. Her er gode kombinationsmuligheder for langrend og alpint skiløb, og du kan også stå på snowboard. Til de alpinglade er der masser af pister at boltre sig på, hele 40 pister og 26 lifte med en liftkapacitet på 23.000 pers/time. Skiområdet i Geilo er delt i to hovedområder, som ligger på hver sin side af Ustedalsfjorden. De to områder er forbundet med skibus, så man let kan skifte område.

Til langrendsfolket er der 220 km løjper fordelt på 50 km i dal og skovterræn og 170 km i fjeldterræn. I Geilo findes der både krævende og lette ruter, bl.a. en 10 km rundtur om Ustedalsfjorden – meget velegnet til børnefamilier. På fjeldløjperne passerer man flere hytter, hvorfra der er servering. Derudover findes der en 5 km lysløjpe til en aftentur.

I kan også tage børnene med på kanetur – eller lade dem fjolle rundt i Trollklubben, mens skiene skiftes ud med en snescooter.

Geilo ligger i ca. 800 meters højde på nordsiden af Ustedalsfjorden. Geilo by byder på en intim og hyggelig stemning samt dejlige restauranter og gode muligheder for shopping. Filmen "Min søsters børn i sneen" er optaget i Geilo.


Oslo Vinterpark

Kun en halv times kørsel fra DFDS terminalen ligger Oslo Vinterpark på toppen af Holmenkollen. Oslos flotte alpinanlæg har pister i alle farver og en stor terrænpark. I Oslo Vinterpark er der plads til alle, både nybegyndere, øvede skiløbere og snowboardere. Oslo Vinterpark har hele 18 nedfarter, der alle er belyst om aftenen, og en faldhøjde på 381 meter. Anlægget har 11 lifte og længste bakke er 1550 meter lang med en faldhøjde på 290 meter.

Anlægget har skiskole, skiudleje, kiosker, café og alt, hvad der hører til en alpinpark. Beliggenheden på 531 meter over havet og det avancerede snekanonanlæg 'Snø24' giver god snesikkerhed. Oslo Vinterpark åbner normalt sæsonen først i december og lukker først igen midt i april.