Vinter i storbyen Oslo

På et MiniCruise til Oslo kan I opleve den norske hovedstad i de små 7 timer, skibet ligger ved kaj – og der er masser at give sig til! Nyd en gåtur ved havnen, oplev det spektakulære operahus, besøg Ankerhus Fæstning, Slotsparken eller Oslos populære shoppingstrøg, Karl Johan Gate. De sneklædte landskaber, der indrammer Oslo i vinteren, gør byen til den perfekte destination for et kort getaway - også når temperaturen rammer 0. I vinterhalvåret byder Oslo nemlig både på hyggelige byrum, kulturelle oplevelser, gode shopping-muligheder og ikke mindst, en stor håndfuld sjove aktiviteter i sneen.

Holmenkollen

En dag i sneen

Vil I bruge opholdet i Oslo på aktiviteter udendørs, så er Navisen Skøjtebane ved Karl Johan meget populær. I kan også tage til Oslo Vinterpark på Holmenkollen der kun ligger en halv time fra byen med T-banen, ligesom Oslo Skisenter ved Grefsenkollen giver jer mulighed for at nyde en sjov dag på de norske pister.

Er I ikke til ski, så kan I besøge Oslos populære kælkebakke, Korketrekkeren, eller I kan nyde en gåtur langs den 9 km lange havnepromenade, hvor I kan opleve Norges smukke natur og mange af byens attraktioner.

DOGA i OsloVinterhygge indendøre

Hvis det kniber med at holde varmen i den kolde vinter, kan I rykke hyggen indendøre og tage på en af Oslos mange kunst- og designudstillinger. Læg et besøg forbi DOGA, der giver et indblik i Norges moderne og innovative arkitektur, eller tag på Nationalgalleriet og Historisk museum i centrum, hvor I kan opleve den norske kulturarv på første række. Få varmen med norsk hjemmebag på cafeen Kaffistova, snup en kop af den prisvindende kaffe på Tim Wendelboe, eller prøv byens vildeste vafler hos den hippe Haralds Vaffel. Der er rig mulighed for at skabe sjove og hyggelige oplevelser rundt i den norske hovedstad.
Foto: VISITOSLO/Susanne A. Finnes

Det moderne Oslo

Julemarked på Norsk Folkemuseum Sørenga - den hippe bydel

Sæt kurs mod Sørenga, som er det nye hippe område lige ved vandet. Halvøen strækker sig ud i fjorden, og her kan I få en smagsprøve på Oslos moderne arkitektur, spændende kultur-mix og det nye lækre Sørenga Sjøbad. Melder sulten sig på gåturen, findes der mange lækre madsteder og cafeer lige i nærheden.
Foto: VISITOSLO/Didrick Stenersen

SALT i OsloSALT - i storbyen

I den kolde vinter kan det være oplagt med lidt ekstra forkælelse for krop og sind. Læg et besøg forbi Oslos nye lækre sted, SALT, der byder på kunst, kultur og gode musikoplevelser – kun få minutters gang fra kajen, hvor skibet lægger til. Ved SALT kan I desuden glæde jer til at prøve verdens største sauna, saunaer med DJs, eller en skøn spabehandling i MiniSPA.
Foto: VISITOSLO/Tord Baklund

Mathallen i Oslo Frokost med udsigt

Madhaller er det perfekte sted at stille sulten. Det populære Vippa ligger yderst på Vippetangen ved Oslo fjord og meget tæt på, hvor skibet ligger til kaj. Vippa har åbent hele året, og her kan du smage alverdens lækkerier og kolde drinks, opleve koncerter, events og meget mere. I centrum ligger Mathallen Oslo, der er enhver madelskers drøm: et indendørs marked med mere end 30 specialbutikker og madsteder fra hele verden. Hvis du er til kulinariske oplever af høj kvalitet, er Mathallen bestemt et besøg værd!
Foto: VISITOSLO/Didrick Stenersen

Børn i Oslo Med børn i Oslo

Oslo tilbyder også et hav af aktiviteter for den yngste i selskabet. Sjøholmen i Sandvika er et unikt kunst- og kulturhus, der retter sig mod børn og unge. Gå på sanseoplevelse i den interaktive kunstudstilling, som indeholder både magiske gulve og et rum fyldt til taget med bamser. Alternativt kan I besøge Skimuseets nyeste udstilling ved Holmenkollen, Blåkollen, hvor børnene har mulighed for at møde både blånisser og tågetrold, samt lege i deres huler og rutsjebaner.