Oslo - en lille hovedstad med store oplevelser

På et MiniCruise har du en hel dag i Oslo, og vælger du at forlænge med en nat på hotel, er der naturligvis endnu mere tid til at opleve Norges hovedstad.

Hvad skal du så se i Oslo? Som andre storbyer, har Oslo en række flotte seværdigheder. Besøg eksempelvis operahuset, Munch museet, Frognerparken eller en af de mange andre fantastiske attraktioner, byen har at byde på.

En by i udvikling

Oslo er en hyggelig by i rivende udvikling, så der er nok at se og opleve. Der bygges langs havnefronten, og i 2012 åbnede Tjuvholmen for enden af Aker Brygge, mens det nye Bar Code Area (bygningerne skal ligne stregkoder) bag ved operaen kom i 2013. Næste udvidelse er området bag operaen, hvor det nye Munch museum skal ligge.

Mathallen i Oslo Foto: VisitOslo Ståle FeldbergShopping og caféer

Karl Johan er Oslos Shoppinggade nummer et, gaden strækker sig fra Sentralstationen til Kongeslottet. Ved Aker brygge og det nye Tjuvholmen i forlængelse af Aker Brygge, finder du moderne shoppingcentre og et bredt udvalg af restauranter og caféer. Flere med udendørsservering. Du kan også få en god frokost i Oslos nye fødevare- og delikatessemarked 'Mathallen'. 

Bogstadveien og Grünerløkka

Bydelen Grünnerløkka er Oslos hippe østkant. Her finder du alt fra moderne minimalistiske spisesteder til etnisk inspirerede cafeer og restauranter. Det er også her, du skal kigge, hvis du er til biks og bazarer. Mærkevarer finder du på Bogstadveien, hvor designerbutikker ligger side om side med gode restauranter og cafeer.

Søndagsmarkeder

Birkelunden marked ved Grünerløkka er et klassisk loppemarked med alt fra brugt tøj til køkkenudstyr. Åbent næsten alle søndage fra kl. 12 til 20, om vinteren til solnedgang.

Blå marked er mest brugskunst som strik, keramik, glas og malerier. Åbent alle søndage fra kl. 12 til 17. Til advent er der julemarked samme sted lørdag og søndag.

Grønland brugsmarked her sælges alt fra antikviteter til finurlige dimser fra hele verden. Markedet er under tag og finder sted hver lørdag året rundt.

Arkitektur, kunst og design

Oslo er blevet en arkitektonisk spændende by, og der er nok at se på af nye bygninger og museer. Klassikerne ligger her stadig – og de er også værd at tage med.

Astrup Fearnley Museet er Oslos nye museum med moderne kunst. Et inspirerende museum i Oslos nye bydel Tjuvholmen i forlængelse af Aker Brygge.

Munch Museet med Edvard Munchs 'Skriget'. Her finder I en repræsentativ samling af malerier, tegninger og grafiske arbejder.

Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design - består af Kunstindustrimuseet, Nasjonalgalleriet, Museet for samtidskunst og Arkitekturmusset.

Oslo Rådhus stod færdigbygget i 1950 - er kendt for sin smukke udsmykning udført af landets største kunstnere. Absolut et besøg værd.

Vigelandsparken er en unik skulpturpark, udført af en enkelt kunstner, med mere end 200 skulpturer i bronze, granit og smedejern. Se Gustav Vigelands livsværk. Åben hele året.

Den Norske Opera & Ballett åbnede i april 2008. Den nye Opera er tegnet af det norske arkitektfirma Snøhetta. Huset ligger flot i Bjørvika, med udsigt over Oslofjorden. Inde i bygningen findes en af verdens smukkeste og mest moderne operasale. DFDS Seaways arrangerer hvert år OperaCruise inklusiv billet til sæsonens bedste forestillinger.

Oslos lyseblå sporvogne kører gennem hele byen. Foto: VisitOslo Sabine ZollerOffentlig transport i oslo

En busbillet i Oslo kan være dyr, især hvis du køber den i bussen. Det kan anbefales at købe en 24-timers billet til Oslos offentlige transport. 24-timers billetten koster ca. NOK 90,- og gælder til bus, sporvogn og t-bane.  Gå til centralstationen og køb din 24 timers billet.

Med din 24 timers-billet er det også muligt at tage på ø-hop i Oslofjorden. Med billetten kan du hoppe af og på alle bådene, som går mellem Vippetangen, Hovedøya, Lindøya, Nakholmen, Bleikøya, Gressholmen og Langøyene. Øerne er populære badesteder om sommeren.

Oslo Pass - én samlet billet

Oslo Passet giver dig fri adgang til mere end 30 museer og attraktioner, fri offentlig transport, gratis parkering på kommunale pladser, gratis adgang til udendørs svømmebassiner og gratis vandreture. Derudover opnås rabat i nogle af byens restauranter og i butikker.

Køb Oslo Pass til 24 timer eller 48 timer hos DFDS Seaways, når du bestiller rejsen eller om bord i Guest Service Centre.

Priser:

24 timers Oslo Pass:
Voksen: 290,-
Barn (4-15 år): 150,-
Senior (min. 67 år): 150,-

48 timers Oslo Pass:
Voksen: 420,-
Barn (4-15 år): 220,- 
Senior (min. 67 år): 220,-

Hop on - Hop off

Oplev Oslos mest populære seværdigheder med Open Top Sightseeing bus tour. Det er en sjov og afslappet måde at opleve byen på, og du bestemmer selv, hvor du vil hoppe af og hvornår du vil fortsætte igen. Busserne kører hvert 30. minut fra kl. 10.15 til 16.00 fra DFDS-terminalen. Bussen holder til venstre for udgangen af terminalen i Oslo. Hop on Hop off bussen kører i perioden 1/4-15/9 2016.
OBS:
Der er ikke guide med på turen.

Pris:
24 timers voksenbillet: 260,-
24 timers børnebillet: 120,-

Oslo Rådhus Foto: VisitOslo Matjaz IntiharSightseeing med bus og guide

Tag med HMK busselskab på sightseeing med bus og guide. Du kan vælge mellem 2½, 4 eller 5 timers tur. Børn kommer med for halv pris.

Oslo Panorama

Pris: 
2½ timers tur kr. 210,- pr. voksen
2½ timers tur kr. 110,- pr. barn (4-15 år)
Børn under 4 år kommer gratis med

2½ timers koncentreret sightseeingtur om formiddagen. Turen går til Vigelandsparken, Holmenkollen Ski Arena og Oslo centrum.

Afgang fra DFDS terminal i Oslo kl. 10.15 (opsamling). Bussen kører derfra til Oslos Turistinformation (bag Oslo Rådhus), hvor turen officielt starter. Det er også her, turen slutter ca. kl. 13.00.

Oslo Selected Highlights

Pris:
4 timers tur kr. 350,- pr. voksen
4 timers tur kr. 170,- pr. barn (4-15 år)
Børn under 4 år kommer gratis med

En indholdsrig sightseeing med flere af byens flotte og interessante seværdigheder. Turen går til Vigelandsparken, Oslo centrum, Holmenkollen Ski Arena og Vikingeskibsmuseet på Bygdøy. Fra Bygdøy sejles med båd tilbage til centrum i perioden 27/3-11/10. I de resterende perioder vil turen gå tilbage med bus.

Afgang fra DFDS terminal i Oslo kl. 10:15 (opsamling). Bussen kører derfra til Oslos Turistinformation (bag Oslo Rådhus), hvor turen officielt starter. Det er også her, turen slutter ca. kl. 14.30.

Oslo All Inclusive

Pris:
5 timers tur kr. 370,- pr. voksen
5 timers tur kr. 190,- pr. barn (4-15 år)
Børn under 4 år kommer gratis med

Her får du hele pakken af Oslos bedste seværdigheder. Turen går til Vigelandsparken, Oslo centrum, Holmenkollen Ski Arena, Vikingeskibsmuseet, Fram eller Kon-Tiki (ved ankomst til Bygdøy vælger du, om du ønsker at besøge Fram eller Kon-Tiki) samt fotostop ved Operaen. Bemærk: Frokost er ikke inkluderet i turen.

Afgang fra DFDS terminal i Oslo kl. 10:15 (opsamling). Bussen kører derfra til Oslos Turistinformation (bag Oslo Rådhus), hvor turen officielt starter. Det er også her, turen slutter ca. kl. 15.30.