PÅ OPDAGELSE I NEWCASTLE

Det, som var hovedstaden i det gamle kongerige Northumbria, er i dag en livlig og gæstfri by med masser af atmosfære. Vi har samlet nogle tips til dit ophold i NewcastleGateshead, tvillingebyen ved Tyne.

Lidt om Newcastle

Byen i det nordøstlige England levede engang af kuleksport og er nu under fuld udvikling på vej til at blive en kosmopolitisk storby. Alle fabriksanlæg er blevet omdannet til museer og teatre, og nye spændende restaurantkoncepter ser dagens lys. Newcastle tager imod sine besøgende med en levende og gæstfri atmosfære. I det stilfulde havnekvarter og i den elegante victorianske midtby kan du finde et utal af gadecaféer, barer og modebutikker.
Byen har mange seværdigheder og oplevelser: Prøv hajfisketunnelen i Blue Reef Aquarium, besøg det seksetagers høje Museum Baltic Centre for moderne kunst, hvor du også har en vidunderlig udsigt over floden Tyne. Og gå ikke glip af koncertsalen Sage Gateshead, som har en imponerende glasarkitektur.

Kunst og kultur i Newcastle

Den tætbebyggede indre by gør Newcastle til et usædvanligt sted, hvor det er nemt at komme rundt mellem seværdighederne til fods. Er du kun på et kortere ophold, kan du finde mange museer, gallerier, butikker og underholdningsmuligheder. En af hovedattraktionerne er f.eks. Victoria Tunnel, hvor du kan få spændende rundvisninger med guide. For dem, som både søger efter noget for øjnene og for ganen, er Grey Street det helt rigtige sted. Her kan du opleve fantastisk arkitektur, som du også kan nyde fra en af de mange barer og restauranter. Den berømte Millennium Bridge kan ses på lang afstand, og en spadseretur langs Tyne-floden og dens 7 broer må ikke mangle i programmet.
I Theatre Royal står tiden stille. Her kan du overvære førsteklasses forestillinger i en autentisk atmosfære.

Gastronomi i Newcastle

Newcastles åbne og alsidige atmosfære afspejler sig også i den lokale gastronomi. Her kan du spise fish and chips på kroerne, italiensk pizza på restaurant, 3-retters menu på stjernerestauranter og få en særlig oplevelse i en designerrestaurant. I Newcastles gader kan du hurtigt finde de omgivelser, som passer lige til din smag. Prøv noget nyt, og spis frokost i The French Oven. Et lille, hyggeligt bageri med usædvanlige retter lige ud til Grainger Market. Lidt udenfor, men ikke mindre eksklusivt, ligger Moulin Rouge Café & Grill. Her kan du spise til fantastisk gode priser. Den perfekte dessert tager du bagefter hos Di Meo's, en lille iscafé med ekstravagant is, som fremstilles på helt traditionel vis.

Shopping i Newcastle

Newcastle har de perfekte omgivelser til en udbytterig shoppingtur. Køb ind i et af Europas største indkøbscentre, og gå på opdagelse i byens mange kunsthåndværkerbutikker og boutiquer. Du har rigelig tid til en shoppingdag og til at opleve de livlige lokale barer i den kosmopolitiske by. Men kig også i de små boutiquer og traditionelle forretninger i sidegaderne. Newcastle har mange indkøbscentre, som tilbyder meget mere end shopping. Utallige caféer og restauranter ligger side om side med designerbutikker og andre forretninger. I den gamle bydel kan du finde antikvitetshandlere, hvor du altid kan prutte om prisen helt til sidste cent.

DE STØRSTE SEVÆRDIGHEDER:

Gateshead Millenium Bridge
Gateshead Eye/Golden Eye
Angel of the North
Tyne Bridge
Castle Keep
Hancock Museum
Blue Reef Aquarium
Arbeia Roman Fort and Museum
Baltic Art Centre
Saint Nicholas Cathedral