Jul i Oslo

Nordmænd elsker jul – og det samme gør vi! Højtiden er fyldt med traditioner – både nye og gamle - og fra november prydes hele landet af julepyntede gader og sjove aktiviteter, der sikrer julehyggen for hele familien. Det gælder især også i Oslo, hvor du med garanti kommer i stemning, når du mærker højtidens varme i den ellers kolde årstid. Første søndag i advent tændes julelysene i Oslo centrum, og fra november og helt frem nytår har du rig mulighed for at opleve en julekoncert, teaterforestilling og juleshopping i byen.    

Julemarkeder

Et besøg i Oslo kan snildt krydres med en tur til byens julemarkeder for at finde de rette julegaver eller glimmerpynt til juletræet. For at gøre det nemt at finde din favorit, har vi samlet lidt inspiration til dit julebesøg her. Til flere af julemarkederne kan de være en god idé at bestille billet/adgang inden din ankomst.

Midt i Oslo, lige ved den det populære shoppingstrøg, Karl Johan Gate, kan du fra d. 17. november opleve ægte julemagi for hele familien. Markedet ’Jul i Vinterland’ ligger ved Spikersuppa Skøjtebane, og her kan I besøge de mange juleboder eller sikre smil på læben med markedets mange aktiviteter for både store og små.   
Den sidste søndag i november kan du besøge Oslo Brukthandelforenings julemarked, hvor du kan glæde dig til salg af retro, vintage og antikke samlerskatte. Er du mere til de moderne designs kan du d. 1-2. december opleve Designernes eget Julemarked i Norsk Design – og Arkitekturcenter. Her kan du finde nyt tøj, smykker, møbler og keramik længe før de varer rammer hylderne i butikkerne.


 

Julemarked på Norsk FolkemuseumDe to første weekender i december slår Norsk Folkemuseum dørene op til det årlige julemarked med over 100 spændende boder.

Julemarkedet er en populær tradition for både turister og nordmænd, og her kan du både købe juledekorationer, pynt, og godter, eller opleve de festpyntede julestuer, folkedans, julenissens værksted og meget mere.

I dagene op til juleaften, d. 20. – 22. december, kan I opleve Bondens Store Julemarked med små hyggelige boder i Oslo. Tag del i højtidsfejringen på ægte norsk manér med bl.a. julekager, lammeribben og blommegløgg. Velbekomme!

Har du ekstra tid i Norge, kan du snuppe en tur til det indendørs julemarked i Hadeland Glassverk, der ligger en times kørsel fra Oslo. Dette er Norges ældste glasværk, og her bydes besøgende velkommen i en dejlig duft af hjemmebagte julegodter og varme drikke, og med et stort udvalg af julepynt, kravlenisser, stjerner, lys og meget mere.

 

Julestemning for børn

Har du lyst til endnu mere julestemning efter dit besøg på byens julemarkeder, har du mulighed for at tage en bid af norsk kultursjæl og opleve en rigtig jule i børnehøjde. Oslo byder nemlig på et bredt udvalg af underholdning og forestillinger for familiens mindste rejsende. Midt i byens centrum finder i Spikersuppa skøjtebane,  I Oslo koncerthus kan I opleve ’Børnenes Julekoncert’ og forestillingen ’Julestemning’, Oslo Nye Teater viser Snøfall, der er baseret på sidste års populære julekalender, og i det smukke Operahus kan I lade jer fortrylle af den klassiske juleballet, Nøddeknækkeren. 
Læs mere om alle julens forestillinger for børn i Oslo

Karl-Johans gateStreet-foto: visitoslo Frits Solvang

Spis dig mæt i julens lækkerier

Mad, drikke og søde julegodter! Julen er som bekendt lig med lækre specialiteter, og i Oslo er det ingen undtagelse. For på de fleste markeder og rundt i byen kan du varme dig på den lune risengrød og varme drikke, krydret gløgg, skummende juleøl, peberkager, sød marcipan og ikke mindst, de sprøde brændte mandler. Højtiden i Oslo er netop perfekt for den søde tand, så du kan godt begynde at glæde dig til dit julebesøg i byen.
Vil du gerne vide mere om jul og vinter i Oslo, så besøg Visit Oslos officielle webside her.