Events og smagninger om bord

I Tax Free shoppen har vi af og til events, hvor du kan møde repræsentanter fra de store brands. 
Sea Shop er åben efter afsejling og hele aftenen og igen om morgenen inden ankomst.

Vi har ikke nogen events eller smagninger på programmet lige nu, men vi sørger for at opdatere denne side, så snart vi har noget nyt på programmet.

Se tidligere events herunder:

Braastad familienMød Braastad Cognac
18.-20. nov & 9.-11. dec 2016

Fra familievirksomheden og cognachuset Tiffon, kommer Richard Braastad & Jan Braastad for at fortælle om fremstillingen af de ædle dråber. Lær om cognacregionens forskellige crus (områder), klassifiseringen af de forskellige kvaliteteter og hvordan disse ædle dråber bliver til. Du har mulighed for at smage et spændende udvalg af cognac af forskellig klassificering og alder.

Crown Seaways fra Oslo den 18. november og fra København den 19. november.
Pearl Seaways fra Oslo den 9. december og fra København den 10. december.

Om Familien Braastad

Braastadfamilien driver deres forretning på traditional vis. På det familieejede Château de Triac dyrker Braastad deres druer og producerer vin for at destillere deres ypperlige fine eau-de-vies.

En familietradition
Sverre Braastad blev født i Gjøvik, Norway i 1879 og drog til Cognac som 20 årig i 1899. Historien bag Braastad Cognac startede, da Sverre blev ansat ved det respektable cognachus Alexandre Bisquit. Det varede  ikke længe, før han mødte en pige ved navn Edith Rousseau, barnebarn til Médéric Tiffon, grundlægger og ejer af cognachuset Tiffon. Sverre og Edith blev gift, og i 1919 overtog de destilleriet.
Gradvist udviklede Tiffon sig til en af de største familieejede producenter i Cognac. I 1940’erne  erhvervede Braastad familien det statelige Château de Triac, som inkluderede store vinarealer i det voksende Grand Champagne og Fins Bois område. Slottet er stadig under familiens eje i 4. generation.

Braastad-familien driver stadig forretningen på traditionel vis. De dyrker druer og producerer vin for at destillere deres fine cognacer, som modnes på gamle ege fade i mørke kældre langs floden Charente, hvilket garanterer cognac af højeste kvalitet.

 


 

Bache-Gabrielsen Norge Cognac Bache-Gabrielsen Cognac
20.-21. nov & 11.-12. dec 2015

De to weekender 20.-21. november om bord på Pearl og 11.-12. december om bord på Crown bliver det et hjertelig gensyn med Cognachuset Bache-Gabrielsen.

På Pearl er Christian Bache-Gabrielsen og den norske repræsentant Jan Erik Hofsli om bord, hvor du kan møde dem og smage på det lækre produkt. Nogle uger efter på Crown møder husets norske repræsentanter talstærkt op om bord.

Begge weekender er afrejse ud af Oslo, så du kan møde dem, når du rejser ud fra København den 21. og 12. december.

Pearl Seaways fra Oslo den 20. november og fra Kbh den 21. november.
Crown Seaways fra Oslo den 11. december og fra Kbh den 12. november.

Historien om Cognachuset

​Eventyret om unge sekondløytnant Thomas Bache-Gabrielsen, der rejste til Cognac for at finde lykken, er en historie der tiltaler os. Thomas’ far drev Holmestrands Samlag for Brændevinshandel i den sidste halvdel af 1800-tallet, så unge Thomas var nok ikke kun flasket op med mælk.

For at gøre en lang succes historie kort; Thomas giftede sig og fik “prinsessen og det halve kongerige”. Næsten. Han blev svigersøn i en gammel vindyrkerfamilie – noget der yderligere styrkede handelshuset og deres kundskab til vinproduktion. I 1916 døde Rustad i en motorcykelulykke og Thomas fortsatte på egen hånd. Forbindelsene til Skandinavien, og særlig Norge, var gode. I dag er Bache-Gabrielsen et af de få klassiske, familiedrevne cognachusene som stadig eksisterer, og holder til i gamle, nærmest antikvariske lokaler i centrum af Cognac. Går man indenfor, går man nærmest ind i en Charles Dickens film fra 1890. Bag facaden er firmaet top moderne, så moderne som man kan være i cognacsammenhæng, vel at mærke.   
Cognachuset ledes i dag af Thomas Bache-Gabrielsens oldebarn, Hervé Bache-Gabrielsen, som for nylig har overtaget den daglige drift efter sin far Christian Bache-Gabrielsen. Christian er nu aktiv bestyrelsesformand. Norge er forsat det største marked, men spørger du efter en Bache-Gabrielsen sydover i Europa, skal du nok spørge både to og tre gange. Her markedsføres cognacen under navnet Dupuy.

Se fødevarestyrelsens smileyrapport for Sea Shop på Crown Seaways og Pearl Seaways